П`ятниця, 29.03.2024, 18:06

Головна » 2010 » Грудень » 21 » Неспортивні новини !!!!!!!!!!!! ZAZ Forza на платформі Chery А-13 запустять у серію з січня 2011
18:39
Неспортивні новини !!!!!!!!!!!! ZAZ Forza на платформі Chery А-13 запустять у серію з січня 2011



ZAZ Forza - новий легковий автомобіль «С» класу, побудований на платформі китайської моделі Chery А-13. Запорізький автомобілебудівний завод планує почати його серійне виробництво вже з січня 2011 року.

Автомобіль буде вироблятися в кузовах седан і п'ятидверний хетчбек і оснащуватися двигуном обсягом 1,5 л. і потужністю 109 л.с. За даними неофіційних джерел, дизайн новинки розроблений італійським автоательє Pininfarina.

За словами голови правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко, на заводі вже закінчується підготовка до виробництва, а в IV кварталі буде випущена пробна партія машин. Потужності підприємства дозволять випускати 35 тис. автомобілів ZAZ Forza на рік.

Презентація новинки вже відбулася на моторшоу в Києві. Але як з'ясувалося, машина буде коштувати дорожче продукції російського «АвтоВАЗу». За словами голови правління ЗАЗ Миколи Євдокименка, ціни на автомобіль будуть починатися з 80 тис. гривень (близько 312 тис. руб.). Для порівняння, вартість Lada Priora в базовій комплектації складає 289 тис. рублів.

У базовій комплектації ZAZ Forza оснащується кондиціонером, бортовим комп'ютером, водійськими і пасажирськими подушками безпеки і ABS. В якості опції покупцям буде доступний парктронік.

На першому етапі новинка буде випускатися тільки для внутрішнього ринку України, а після того, як її локалізація досягне 50%, керівництво заводу розгляне можливості експорту.
Переглядів: 1093 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]