Четвер, 25.04.2024, 22:21

Головна » 2010 » Березень » 21 » Мірча Луческу: «Доводиться ламати менталітет»
21:36
Мірча Луческу: «Доводиться ламати менталітет»


Після того як матч чергового туру чемпіонату України між «Зорею» та «Шахтарем» завершився, головний тренер донецької команди Мірча Луческу підвів підсумки минулого поєдинку. 

- Ми сьогодні здобули дуже важливі три очки. Я вже відзначав після того, як нам не вдалося пройти «Фулхем», що саме головне тепер для нас до кожної гри чемпіонату підходити дуже сконцентровані і зібрано і набирати максимум очок. Сьогодні видався дуже гарний матч, я не очікував, що «Зоря» так зіграє. Чесно кажучи, я думав, нам буде легше. Це цілком зрозуміло, футболісти луганської команди, напевно, були більш мотивовані, ніж наші гравці. Не можна сказати, що вони створювали гольові моменти, але наших захисників часом тримали в напрузі. До першого гола у свої ворота суперник в обороні зіграв дуже організовано. У цьому плані я задоволений, побачив кілька молодих гравців у складі «Зорі», яким, як я і припускав, потрібна ігрова практика, а у футбол грати вони вміють. Ми ж у свою чергу залишили своїх декількох гравців на лавці запасних. У нас кілька футболістів хворіють, є і дискваліфіковані - Фернандіньо та Луїс Адріано. Крім того, деяким футболістам ми дали відпочити, і тому ротація сьогодні була цілком зрозуміла. Я задоволений тим, що вона відбулася. І ті, хто був сьогодні на полі, виглядали досить непогано. Що стосується Тейшейри, то йому було нелегко, все-таки перша гра. Чого-то надприродного він не показав, але для першої гри цього цілком достатньо. Чекаю від нього, звичайно ж, більшого. Через такі ж труднощі проходили і Луїс Адріано, і Вілліан. Може бути, Дуглас все зрозумів набагато швидше, і тому легко влився в нашу гру.

- Містер Луческу, в сьогоднішньому матчі чи сподобався вам хтось з футболістів «Шахтаря», орендованих «Зорею»?
- Це було б некоректно по відношенню до інших гравців, тому я не хотів би когось відзначати. А для себе я зробив певні висновки. Найважливіше зараз для «Зорі», в якій багато наших орендованих гравців, - бути зібраною в кожному матчі. Ситуація у команди зараз не проста, і тому головне їм - заробляти очки і спробувати віддалитися від зони вильоту. Будь-які оцінки, які я дав би тому або іншому гравцеві, можуть послужити не дуже хорошу службу для нього. 

- Зараз у чемпіонаті України дефіцит забивних форвардів таранного типу. Яким ви бачите такого футболіста в ідеалі? Може бути, він буде подібний комусь з діючих гравців?
- Ви абсолютно правильно відзначили. Але справа тут, можливо, не стільки в нападниках, скільки в гравців задньої лінії, які повинні входити в штрафну суперника набагато частіше. Навіть такий футболіст, як Вілліан, я сьогодні говорив з ним на цю тему, в перший рік у «Шахтарі» не забив жодного гола. Потім два, і в третьому - три. Цього мало для футболіста його рівня. Те ж саме - Ілсіньо: в один із сезонів він записав до свого активу п'ять м'ячів, і в принципі більше двох-трьох голів не забиває. Мені доводиться ламати їх менталітет, тому що у них все базується на техніці. Але не варто забувати про те, що футбол красивий голами. А голи забиваються тоді, коли опиняєшся у штрафному майданчику суперника. Будемо сподіватися, що наша розмова пішла йому на користь. Сьогодні Вілліан увійшов до штрафної і дуже добре забив перший гол. Можу зазначити Луїса Адріано, на його рахунку в цьому році більше м'ячів, Жадсона, який в принципі завжди забиває зі своєї позиції. А ось Ферна - мало: з чотирьох його голів у цьому чемпіонаті - три з пенальті. Два роки тому він, якщо пам'ятаєте, забив одинадцять м'ячів. Тоді він був у дуже хорошій формі. Тут мова йде не про здатність і вміння, а про ментальності. Часом потрібно жертвувати собою і входити в ті зони, де проходять єдиноборства, боротьба, а це штрафна майданчик. Мені дуже шкода, коли ми добре контролюємо м'яч, доходимо до штрафного майданчика суперника і в завершальній фазі створюємо мало гостроти. Це одна з проблем, що хвилюють мене, і я намагаюся їх вирішити. Але, повторюю, це проблема не нападаючих, а тих гравців, які повинні діяти з глибини. 

- Вілліан був замінений тому, що занадто захоплювався індивідуальними діями, або з інших причин?
- Я вважав за потрібне так зробити. І це зовсім не пов'язане з його діями на полі.
Переглядів: 502 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]