Четвер, 02.05.2024, 00:22

Головна » 2010 » Березень » 28 » "Динамо" – "Металіст": 3:0 і запал позитиву
23:44
"Динамо" – "Металіст": 3:0 і запал позитиву


Переконливою перемогою «Динамо» над «Металістом» закінчився центральний матч 22-го туру чемпіонату України. Ще в першому таймі кияни забезпечили комфортну перевагу у два м’ячі, а після перерви технічно довели рахунок до великого. Два м’ячі провів Артем Мілевський, ще один на свій рахунок записав Тарас Михалик.

Отримавши неабияку критику після двох останніх матчів, динамівці просто не мали права на невдачу. Причому не просто потрібно було перемогти, щоб зберегти можливість поборотися за золоті нагороди, а перемогти впевнено, ні в кого не залишивши сумнівів у своїй перевазі. Судячи за рахунком, команді Валерія Газзаєва це чудово вдалося зробити. Із стартовим свистком наставник випустив на поле ударну парочку нападників – Артема Мілевського й Андрія Шевченка. Один цей факт говорить про серйозність намірів киян біля воріт Бажана. Проте відкрити рахунок вдалося зовсім не їм, а Тарасу Михалику. Хто знає, вийшов би Тарас у стартовому складі, якби гру через перебір попереджень не пропускав Хачеріді. Михалик чудово увійшов до гри, вміло діючи проти фактурного Коельо і чудово підключаючись до атаки. На 17-й хвилині Маграо із правого флангу навісив до штрафного майданчика, а №17 «Динамо» випередив опікунів і головою пробив у нижній кут воріт. Чудовий початок, який багато в чому сплутав стартові установки Мирона Маркевича.


Ще більше погіршило положення харків’ян вилучення Марко Девича, який грубо зіграв проти Сильви. Можливо, приводом для обопільних емоцій, які послідували за цим, і з’ясування стосунків стала травма Нінковича, проти якого грубо зіграв Едмар. Мілоша на електрокарі вивезли з поля, а замість нього в центрі поля вийшов Гіоане. Удесятьох «Металісту» довелося перебудувати свою гру, акцентувавши сили на захисті. Тривалі паузи в першому таймі за рішенням арбітра склали в сумі п’ять хвилин, які були компенсовані до основного часу. На останній із них динамівцям вдалася стрімка контратака - Ярмоленко зробив стрімкий фланговий прохід, подав у центр, де

Мілевський із лінії воротарського майданчика відправив м’яча точно за призначенням.

Зовсім із іншим настроєм динамівці вийшли і провели другий тайм. Маючи за спиною вагому перевагу у два м’ячі, команда діяла спокійно і розкуто, повністю контролюючи гру. На 60-й хвилині на фланговий рейд вирішився Данило Сильва. Бразилець пройшов метрів сорок, прострілив на Шевченка, який хитро пропустив м’яча поміж ніг на Мілевського. Артем, який не славиться ударами з дальніх дистанцій, цього разу зіграв добре, сходу із18-ти метрів пробивши точно в кут – 3:0. За півгодини, що залишилися, динамівці перевели гру до центру поля, прагнули довго контролювати м’яча, при щонайменшій нагоді загострюючи напругу біля воріт харків’ян. А ось у найнебезпечнішому моменті в матчі біля воріт Шовковського чудово зіграв... Маграо. Бразилець, обравши правильне місце на лінії воріт, прийняв на себе удар Олійника.


Вперше в нинішньому році «Динамо» в одному матчі забиває більше одного м’яча. З гарним настроєм команда увійшла до наступного місяця, в якому календар підготував команді цикл важких ігор. Найближча з них – у суботу в Луганську проти «Зорі».


ДИНАМО – МЕТАЛІСТ – 3:0 (2:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (49.Зозуля, 76), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко (30.Ель Каддурі, 82), 17.Михалик, 21.Маграо, 36.Нінкович (4.Гіоане, 33), 44.Алмейда.

«Металіст»: 23.Бажан, 3.Селін (69.Антонов, 46; 14.Лисенко, 67), 30.Папа Гуйє, 22.Обрадович – кап, 37.Бордіян, 7.Валяєв, 5.Шелаєв, 8.Едмар, 11.Олійник, 33.Девич, 50.Коельо (9.Слюсар, 76).

Голи: Михалик (17), Мілевський (45+5, 61).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Переглядів: 488 | Додав: bayan | Теги: Фубольний клуб Динамо (Київ) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]