Субота, 27.04.2024, 02:40

Головна » 2010 » Грудень » 4 » «Боруссія» Д - «Карпати» - 3:0
13:54
«Боруссія» Д - «Карпати» - 3:0
До Дортмунда на свій останній гостьовий поєдинок у цьогорічній Лізі Європи «Карпати», незважаючи на більш ніж суттєві кадрові проблеми, відправлялися з величезним бажанням і надією на позитивний результат. Однак реалії життя в графі турнірної таблиці «набрані очки» так і залишили у «зелено-білих» сиротливий нуль. У грі з беззаперечним лідером німецької Бундесліги п’ята команда української Прем’єр-ліги зазнала поразки з рахунком 0:3.

Про те, що у нього перед матчем з «Боруссією» буде головний біль через проблеми зі здоров’ям у багатьох гравців основного складу та найближчого резерву, Олег Кононов знав задовго до відльоту літака з карпатівцями на борту до Дортмунда. Достатньо сказати, що на гру полетіло три воротарі, хоча зазвичай брали двох. У основного кіпера Андрія Тлумака не все гаразд із спиною. Тому про всяк випадок полетів і воротар молодіжної команди Роман Мисак. І в підсумку саме він був на лаві запасних, а Тлумак за грою стежив з трибун «Сігнал Ідуни Парк». А місце у рамці зайняв Віталій Руденко. 

Щодо оборони, то на краях звично діяли Артем Федецький та Даніло Авелар (справа і зліва відповідно), а пару центральних захисників склали В’ячеслав Чечер і Неманья Тубіч. Зазначимо, що останній грає фактично з переломом на руці і по завершенні першої частини сезону йому, напевно, доведеться робити операцію. 

У середній лінії в останньому матчі Прем’єр-ліги із «Зорею» «Карпати» понесли чергову втрату – травмувався чи не найбільш креативний гравець команди Олег Голодюк, який залишився вдома. Тож довелося виходити на поле Андрію Ткачуку, який лише відновив тренування у загальній групі після лікування. Разом з ним у півзахисті грали опорник Самсон Годвін та націлений на атаку Ігор Худоб’як. А на лаві запасних розпочали гру брати Баранці, Ярослав Мартинюк та Сандро Гурулі, якому, за великим рахунком, також за краще було б лікуватися, а не готуватися до участі в таких відповідальних іграх.

Нарешті, лінію нападників склали Денис Кожанов, Сергій Кузнецов і Михайло Кополовець. Кожен з цієї трійки має серйозні проблеми: Денис із спиною, Сергій – ахілом і коліном, Михайло – з паховими кільцями. Причому останній прилетів до Німеччини не лише на гру – наперед було відомо, що відігравши з «Боруссією», він вже завтра переїде до Мюнхена, де в одній з клінік йому на наступному тижні буде зроблено операцію. До столиці Баварії разом з ним, також для операції, відправляється і Сергій Зеньов. Естонець прилетів до Дортмунда разом з командою, але тільки для того, щоб спочатку підтримати партнерів у грі Ліги Європи, а вже потім відправитися до Мюнхена. 

Свої кадрові проблеми, щоправда значно менші, мав перед грою і коуч «Боруссії» Юрген Клопп. Зокрема, в останній грі чемпіонату Німеччини травму отримав Лукас Барріос і за грою він змушений був спостерігати з трибун із гіпсом на нозі. До останнього була під питанням участь у грі Шінджі Кагави і Якуба Блащіковскі. В підсумку і японець, і поляк вийшли на поле, причому перший був одним з найкращих у складі обох команд. 

Саме Шінджі Кагава відкрив рахунок у матчі вже на 5-й хвилині. Втім, чудову нагоду зробити це господарі мали ще раніше. Секундна стрілка не зробила й одного оберту, а Роберт Левандовскі, який на вістрі атаки замінив Лукаса Барріоса, отримав передачу з глибини, втік від В’ячеслава Чечера і вийшов сам на сам з Віталієм Руденком. 7-й номер прусаків не став обігрувати воротаря, а вирішив пробити повз нього – круглий оминув і кіпера, і каркас воріт.

Однак два нулі на табло горіли не довго. Після подачі кутового Віталій Руденко та захисники спільними зусиллями винесли м’яч за межі карного майданчика. Однак в атаці другим темпом Нурі Шахін виконав передачу верхом в центр карного майданчика. Карпатівці виконували штучний офсайд, але в результаті одразу троє прусаків опинилися за їхніми спинами і найнижчий з них Шінджі Кагава кивком голови поклав м’яч у праву «шістку» воріт Віталія Руденка – 1:0. Кіпер у тій ситуації не мав жодних шансів врятувати свою команду від неприємностей. Натомість чи був офсайд – питання спірне. Та як би там не було, факт залишається фактом – лайнсмен прапорець не підняв, тож головний арбітр зафіксував взяття воріт.

Швидкий гол додав впевненості господарям і вони продовжували атакувати наші ворота. Чудову нагоду подвоїти рахунок на 13-й хвилині змарнував Роберт Левандовскі. У фіналі затяжної атаки центрфорвард дортмундців вивалився по центру один проти Віталія Руденка, але кіпер встиг ногами відбити на кутовий удар метрів з восьми.

Вдала гра воротаря додала впевненості польовим гравцям «Карпат» і вони двічі поспіль загрожували воротам Романа Вайденфеллера. Спочатку на 17-й хвилині Самсон Годвін отримав м’яч перед карним майданчиком гостей і непогано пробивав низом – удар заблокували захисники. А за дві хвилини після подачі кутового центральний захисник В’ячеслав Чечер головою переправляв круглого у сітку. Однак удар був недостатньо сильним і кіпер господарів спокійно ліквідував небезпеку.

«Карпати» намагалися контролювати м’яч, розуміючи, що тим самим їм вдасться, по-перше, відсунути гру якомога далі від власних воріт, а по-друге, з’являться шанси на контргру в атаці. Однак правильні задуми не вдавалося втілити в життя через брак індивідуальної майстерності. А якою вона повинна бути в іграх Ліги Європи, на 22-й хвилині «зелено-білим» наочно продемонстрував все той же Шінджі Кагава. Отримавши у карному передачу від Свена Бендера, японець елегантно прибрав м’яча під себе, обігравши в такий спосіб одразу двох карпатівців, і низом пробив у дальній кут. Круглий пройшов повз ціль, але сам епізод був дуже показовим в плані того, в чому саме наші хлопці поступаються найкращій команді Бундесліги і до чого вони повинні прагнути.

І все ж «Карпати» свого досягли – гра стала практично рівною, а події в ній розвивалися головним чином між двома карними майданчиками. Так тривало до 34-ої хвилини, коли гості втратили хорошу нагоду відігратися: Ігор Худоб’як низом прострілив з правого флангу – залишалося лише кому-небудь підставити ногу, але захисники в останній момент встигли вибити м’яч на кутовий. На це господарі за чотири хвилини відповіли вертикальною атакою: Кевін Гросскройтц отримав передачу з глибини поля і перекидував круглого через Віталія Руденка – мимо воріт. А вже в компенсований час Якуб Блащіковскі прострілив справа і Шінджі Кагава цілив у ближній кут з меж карного майданчика – знову забракло влучності.

По завершенні першого тайму були сподівання, що у перерві Олег Кононов внесе корективи у гру і в другі 45 хвилин карпатівці будуть більш активно шукати своє щастя біля воріт господарів. Однак надія на досягнення позитивного результату практично зникла вже на початку другої половини зустрічі. На 48-й хвилині чи не найактивніший гравець нашої команди Михайло Кополовець ціною жовтої карки зірвав небезпечну атаку прусаків. Однак виявилося, що «гірчичник» для 18-го номера нашої команди не став єдиним покаранням «зелено-білих» за це порушення. Нурі Шахін подав зі штрафного верхом і після того як на другому поверсі вели боротьбу Сергій Кузнецов та Матс Хуммельс, м’яч зняв павутину з правої «дев’ятки» воріт Віталія Руденка – 2:0.

Треба віддати належне нашій команді – пропустивши другий гол, вона не зламалася психологічно і продовжувала намагатися щось створити в атаці. Інша справа, що у неї в передній лінії мало що виходило. Але ж і грали «Карпати» далеко не проти простого суперника. Якщо аналізувати рівень гри команд у нашій групі, то однозначно саме «Боруссія» виглядає найпотужніше. Особливо, коли брати до уваги командну гру. А тут ще й склалася така турнірна ситуація, що підопічним Юргена Клоппа сьогодні обов’язково треба було перемагати. Так само, до речі, як і за два тижні у Севільї. 

Напевно, якби гра закінчилася з рахунком 2:0, то це б відповідало тому, що відбувалося на полі «Сігнал Ідуна Парку». Однак наприкінці зустрічі м’яч втретє затріпотів у сітці воріт нашої команди. До цього призвело дві помилки. Спочатку Неманья Тубіч помилився і м’яч перехопили господарі. А потім офсайд у центрфорварда прусаків Роберта Левандовскі не зафіксував лайнсмен, хоча «поза грою» було стовідсоткове. А так нападник обіграв захисника і низом пробив повз воротаря – 3:0. 

Тож «Карпати» у Лізі Європи знову програли. І знову не забили. Однак навряд чи підопічні Олега Кононова заслуговують на «рознос». Адже вони грали проти насправді однієї з найсильніших команд Старого Світу. Маємо на увазі не славну історію «Боруссії» в минулому, а її рівень гри на сьогоднішній день, тобто в поточному сезоні. Що не кажіть, а набрати у 14 іграх чемпіонату Німеччини 37 очок, вигравши при цьому всі сім ігор на виїзді, до снаги далеко не кожному. Зокрема, оті сім гостьових звитяг – новий рекорд Бундесліги, який прусаки мають шанс продовжити вже найближчого вік-енду. До того ж, грати «Карпатам» довелося без чотирьох «залізних» гравців основного складу.

Переглядів: 620 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]