Вівторок, 23.04.2024, 21:29

Головна » 2010 » Листопад » 15 » "Зоря" - "Дніпро" - 1:1 (пен. - 4:5) кубок України
14:25
"Зоря" - "Дніпро" - 1:1 (пен. - 4:5) кубок України




Менше місяця тому дніпряни зустрічалися з луганчанами в рамках чемпіонату країни. І от жереб іншого турніру подарував суперникам можливість зустрітися знову. Сама собою в таких випадках приходить думка про реванш "Дніпра" за прикру домашню нічию в дебютному матчі Хуанде Рамоса, але природа кубкових протистоянь така, що всі попередні їм події відходять на другий план. Адже це матч без права на помилку - і один лише цей факт служить кращою мотивацією для гравців обох команд.

Безумовно, і по іменах, і по грі дніпропетровці виглядають набагато переважніше "Зорі", але, як ні банально звучить, це потрібно довести саме тут і саме зараз - 10 листопада на луганському стадіоні "Авангард". Для цієї мети наставник "Дніпра" вирішив внести одну зміну в стартовий склад нашої команди: замість Осмара Феррейри з перших хвилин вийшов Олександр Гладкий. Зрозуміло, що він діяв в атаці поруч із Євгеном Селезньовим, а на лівий фланг змістився Євген Коноплянка. Відзначимо також, що в цьому матчі "Дніпро" не міг розраховувати на дискваліфікованого Максима Калиниченка.

Стартова чверть години пройшла в приблизно рівній боротьбі при невисокому темпі гри. "Дніпро" більше володів м'ячем, але в нашої команди набагато краще на половині поля суперника виходило пресингувати і відбирати м'яч, чим організовувати атакуючі дії. Шусту лише раз загрожував з дальньої відстані Коноплянка. "Зоря" оборонялася більшими силами, зрідка різко виходячи вперед у контратаках.

Дніпряни поступово збільшили тиск, але, крім ще декількох ударів здалеку, нічого створити не змогли. А от "Зоря" відповіла ударною 3-хвилинкою, протягом якої виконала декілька небезпечних стандартів, а в завершення відкрила рахунок. На 36-й хвилині Полянський після подачі кутового Силюком пробив головою впритул зі штангою.

Лише після цього в діях наших гравців з'явилася довгоочікувана спортивна злість. І от уже Коноплянка потужно б'є справа по діагоналі, але під удар кидається захисник, а потім Назаренко вивів один на один із Шустом Гладкого, але воротар встиг відбити м'яч ногою.

Дії "Дніпра" явно вимагали змін. І Хуанде Рамос не став з ними затягувати. Відразу після перерви на поле з'явився Феррейра, що був покликаний прискорити гру, а Коноплянка перейшов на правий фланг.

Гості йшли вперед величезними силами, збільшували темп і тиск. Але не можна було забувати й про контратаки "Зорі". Одна з них на 57-й хвилині ледь не привела до другого взяття воріт Лаштувки. Полянський, пройшовши по центру за допомогою стінки, вивів на ударну позицію зліва Силюка - штанга! За 4 хвилини м'яч таки опинився у сітці воріт "Дніпра", але Лазарович його туди переправив з офсайду.

Подвійною заміною Хуанде Рамос пішов ва-банк - в обороні тепер найчастіше залишалися лише Чеберячко й Мандзюк. "Зоря" же одразу після цих перестановок ледь знову не забила, але Фомін, вийшовши сам-на-сам з Лаштувкою, пробив вище воріт. А ще за деякий час наша команда залишилася в меншості після другого попередження Чеберячка.

Але саме в цей важкий момент "Дніпро" зрівняв рахунок. Спочатку двічі видали здорово вистрілив Коноплянка, але Шуст переводив м'яч на кутові. І після другого з них Гладкий перестрибнув всіх, точно пробивши головою в дальній кут. У хвилини, що залишилися, основного часу дніпряни, що грали в меншості, не форсували події, і ця нервова гра перейшла в овертайм.

У середині першого додаткового тайму дисонансом з обережними діями обох суперників стала неузгодженість Лобжанідзе і Лаштувки. Захисник не почув підказки голкіпера й віддав пас назад, тоді як Лаштувка вже залишив ворота. На щастя, Мандзюк встиг завдяки своїй швидкості встигнути до м'яча, що вже наблизився до лінії воріт.

На самому початку останнього тайму "Зоря" знову могла забити. Але Лаштувка вийшов переможцем у дуелі з Каменюкою, викинувши вгору руку й не давши тому перекинути м'яч через себе. Надалі луганчани більше атакували, але без успіху, і доля путівки до півфіналу була довірена футбольній лотереї - післяматчевим пенальті.

У серії, що, здавалося, буде тривати вічно, була допущена лише одна помилка - хавбек "Зорі" Білий був, що називається, розгаданий Лаштувкою, який відбив м'яч у нижньому куті. Лобжанідзе, що виконував останній удар, залишалося не промахнутися, і свою спробу він реалізував дуже впевнено.  
Переглядів: 462 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]