Вівторок, 16.04.2024, 10:48

Головна » 2011 » Листопад » 28 » «Виправдання нам немає» так заяви Даріо, після гр з Порту
22:09
«Виправдання нам немає» так заяви Даріо, після гр з Порту
 
 
– Дарійо, з одного боку, ти зараз викликаєш вогонь на себе, а з іншого – якщо не ти, то хто? Адже ти капітан «Шахтаря». Що сталося?
– Я вважаю, ми були занадто впевнені в тому, що потрапимо далі. Коли ми під час жеребкування отримали таку групу, всі гадали, що буде легко. Але в результаті виявилось, що група в нас дуже важка й що ми не пройшли далі. У нас немає жодного алібі – команда разом із тренером сама винна в цьому. Але це вже історія. Зараз не можна дивитися назад, кожен футболіст, як і команда в цілому, має зробити висновки й довести, що це було випадково. Усе в наших руках. Є чемпіонат, є Кубок. Я впевнений, що наприкінці чемпіонату України наш президент і наші вболівальники будуть задоволені командою. Це єдиний варіант виправити нашу помилку.

– Дехто казав, що група простіша, адже в ній немає жодного гранда. Але з іншого боку – присутність гранда в групі дозволяє пройти в наступний раунд, оскільки він обіграє всі інші команди. Як ти вважаєш?
– Я вважаю, що «Шахтар» на сьогодні дуже сильна команда. І будь-яку групу Ліги чемпіонів, до якої б ми не потрапили, ми маємо проходити. Я згоден з усіма, хто говорить, що «Шахтар» мав би пройти цей раунд. У нас вийшов невдалий рік – від першої гри було багато проблем, а успіх не був на нашому боці. Я ще раз повторю, що виправдання ми не маємо. Футболісти разом із тренером винні в цій ситуації, самі ж робитимемо все, щоб виправити помилку.

– Але ж ця сама команда, ці самі футболісти навесні виходили у чвертьфінал Ліги чемпіонів. Що сталося – нестача мотивації, втома від минулого сезону? Що говорять у колективі?
– Ви знаєте, «Шахтар» у минулому сезоні виграв усе, що можна: вийшли у чвертьфінал Ліги чемпіонів, виграли чемпіонство й Кубок. Дуже важко зіграти на такому рівні наступний сезон. Причина в тому, що ми були занадто впевненими в тому, що пройдемо далі, й занадто розслабленими. Група, звичайно, була дуже складною. «Зеніт», «Порту» й «Шахтар» – три команди, що виграли Кубок УЄФА останніми роками. Але в результаті виявилось, що АПОЕЛ – команда середнього рівня – пройшла далі в Лізі чемпіонів. На такому рівні немає слабких команд та слабких гравців. Тут помилки не вибачаються. Але нам потрібно робити висновки й дивитися вперед.

– Але ж цієї осені якихось великих проблем у чемпіонаті в «Шахтаря» немає. Усі розуміють, що таке розрив між «Шахтарем» і «Динамо» в одне очко – це по суті нічого. А в Лізі чемпіонів команду немов підмінили цього сезону...
– Я вже сказав: від першої гри все пішло не на нашу користь. Якби зарахували гол Едуардо в Порту, який був чистим, тоді ми б перемогли й отримали три очки. Було б легше. Потім видалили Ракицького, потім Чигринського... Дуже важко, коли тренер міняє чотирьох гравців у захисті. Але це не алібі, я повторюю. «Шахтар» цього сезону не виглядає гідно в Лізі чемпіонів. І не було успіху на нашому боці. Якби Адріано замість штанги в матчі з «Порту» забив гол – ніхто сьогодні цю розмову не вів би. А що стосується чемпіонату, я гадаю, кожен уболівальник «Шахтаря» пишається нашою командою: показати таку гру та якість, як це було у Львові, після «Порту», де в нас був важкий психологічний стан, може тільки велика команда. А в Кубку ми зробили великий крок уперед, обігравши головного фаворита – «Динамо» – 3:2 на виїзді. Усе в наших руках, «Шахтар» добре грає в чемпіонаті й Кубку. А Лігу чемпіонів потрібно забувати – потрібно зробити все, аби наступного року ми знову виступали в цьому турнірі й радували наших уболівальників. Вони заслуговують на це.

– Чи заходив президент «Шахтаря» Рінат Ахметов до роздягальні після матчу з «Порту»? Можливо, була якась розмова?
– Ні, президент не заходив, напевно, був засмучений, так само як і всі ми – футболісти. Ми самі розуміємо, що – яка ситуація в нас, така й у президента. Усі ми є однією командою, однією сім'єю. Разом намагатимемося здобути добрий результат та зробити подарунок нашим уболівальникам. А президент, я вважаю, впевнений у нашій команді, в кожному футболістові й тренерові. Гадаю, що після гри з «Карпатами» він є щасливою людиною.

– Як команда після єврокубкової трагедії збирається спокутувати провину перед уболівальниками. Що збирається «Шахтар» для цього зробити?
– Наші вболівальники вірять у нас, я переконаний у цьому. Якщо «Шахтар» так гратиме, як із «Карпатами», я вважаю, ми стовідсотково виграємо чемпіонство й Кубок. Я вже чекаю в п'ятницю багато людей на «Донбас Арені», тому що в нас дуже важлива гра з «Арсеналом». У нас залишилося два шляхи – чемпіонат і Кубок, і ми хотіли б виграти ці турніри, аби порадувати вболівальників та президента.

– Можливо, ти ще щось хотів сказати вболівальникам?
– Я певен, що в нас є 12-й гравець – це наші вболівальники. Із «Карпатами» показали хорошу гру, якість та великий характер. Кожен уболівальник бажає бачити таку гру «Шахтаря», як у Львові.

Прес-служба ФК «Шахтар»
Переглядів: 465 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]