П`ятниця, 19.04.2024, 02:22

Головна » 2010 » Листопад » 15 » Прем’єр-Ліга. «КАРПАТИ» – «КРИВБАС» – 2:1 (ОНОВЛЕНО)
14:31
Прем’єр-Ліга. «КАРПАТИ» – «КРИВБАС» – 2:1 (ОНОВЛЕНО)


Минулої середи, у разі перемоги над «Арсеналом» в чвертьфіналі Кубка України, «Карпати» суттєво полегшували собі шлях до Ліги Європи в наступному сезоні. Однак «зелено-білі» дещо неочікувано програли і тепер путівку у єврокубки можуть здобути лише в чемпіонаті Прем’єр-ліги. Перед сьогоднішнім матчем турнірне становище нашої команди було доволі стійке. Однак при цьому, аби принаймні зберегти відрив від найближчих переслідувачів, у «Кривбаса» було бажано виграти. До того ж перемога була важливою і з психологічної точки зору. Адже в своїх трьох останніх іграх – з «Севільєю» в Лізі Європи, «Дніпром» у Прем’єр-лізі» та вищезгаданим «Арсеналом» у Кубку України – карпатівці не лише не вигравали, а й не змогли за 270 хвилин ігрового часу забити бодай одного голу.

Саме тому у вболівальників «Карпат» перед грою за її підсумок були серйозні побоювання. А тут ще й у нашого тренерського штабу виникли певні кадрові проблеми. І перш за все саме в лінії нападу: до прооперованого Вільяма Батісти ще перед матчем з «Арсеналом» додалися травмовані Сергій Зеньов і Михайло Кополовець. А вже в ході кубкового поєдинку отримав ушкодження Сергій Кузнецов, якого замінив Володимир Гудима. Щоправда, останній на гру таки вийшов, а Кополовець з’явився на полі на 79-й хвилині, замінивши Дениса Кожанова.

Натомість в порівнянні з матчем у середу не було проблем з формуванням лінії півзахисту – основний опорник Самсон Годвін та чи не найбільш креативний гравець команди Олег Голодюк повернулися в стрій після відбуття дискваліфікації. І забігаючи трохи наперед, скажемо, що відіграли вони дуже добре, немов вибачаючись перед партнерами за те, що не могли їм допомогти у грі з «Арсеналом».

Свої проблеми, і також психологічного плану, перед грою були і в головного тренера «Кривбасу» Юрія Максимова. Справа в тому, що його команда до матчу у Львові не вигравала шість турів поспіль. Тож зрозуміло, що до столиці Галичини криворіжці приїхали з величезним бажанням перервати неприємну для себе серію. Хоча при цьому, в принципі, вони були й не проти підписання мирної угоди.

Гра розпочалася, як то кажуть, з місця в кар’єр. «Карпати» з перших не те що хвилин, а секунд, рішуче перейшли на половину поля суперника і одразу взялися до справи. І так тривало всі 45 хвилин першого тайму. Вже на 2-й хвилині «зелено-білі» ледь не відкрили рахунок. Це В’ячеслав Чечер, отримавши м’яч в центрі поля, помітив, що кіпер гостей Євген Боровик трохи задалеко вийшов з воріт, і вирішив закинути круглого йому за комірець. Для досягнення мети мало що бракувало – бальон влучив у поперечку і лише після цього воротар перевів його на кутовий. Але тиск на ворота гостей продовжувався й надалі. Оборона «Кривбасу» трималася не довго – на 9-й хвилині арбітр матчу Анатолій Абдула з Харкова таки зафіксував перше взяття воріт. І гол, треба сказати, вийшов просто красень: Артем Федецький з правого флангу зробив діагональ на дальню стійку – Денис Кожанов з кута воротарського майданчика головою зряче скинув на Олега Голодюка, який у стрибку «рибкою», знову ж таки головою, вразив ближній кут воріт суперника – 1:0!

Але забитий гол не заспокоїв карпатівців. Навпаки, немов відчувши «смак крові», наші хлопці з ще більшим азартом кинулися на штурм воріт «Кривбасу». Практично повністю позбавлені м’яча гості змушені були всю увагу зосередити на тому, аби ще до перерви не програти матч з непристойним рахунком. Нагоду відзначитися забитим голом у перші 45 хвилин, і в такий спосіб подвоїти перевагу своєї команди, мали Сергій Кузнецов, Денис Кожанов, Самсон Годвін, Даніло Авелар, а найближчим до мети був все той же Олег Голодюк. На 39-й хвилині 17-й номер господарів отримав м’яча поблизу карного, на замасі обіграв захисника, прокинув собі на хід у вільну зону і потужно пробив. Євген Боровик був безсилий щось протиставити «гарматі» карпатівця, але йому на допомогу прийшла поперечка.

Втім, заради справедливості, скажемо, що в першому таймі два небезпечні моменти виникли і у володіннях Андрія Тлумака. На 21-й хвилині небезпечний штрафний у метрі від лінії карного по центру воріт заробив центрфорвард «Кривбасу» Олександр Іващенко, на якому сфолив Іван Мілошевіч, але Валерій Куценко пробив над поперечкою. А на 38-й хвилині карпатівці ледь самі собі не привезли гол: Андрій Тлумак, вибиваючи м’яча в поле з меж карного майданчика, влучив у Сергія Мотуза, від якого круглий полетів у напрямку воріт – на щастя, розминувся зі стійкою. Тож на відпочинок команди пішли за мінімальної переваги «зелено-білих».

Для підопічних Олега Кононова цей матч був вже 30-им у сезоні. Тому немає нічого дивного, що після перерви вони трохи збавили оберти і в результаті гра дещо вирівнялася. Щоправда, наша команда й надалі, в принципі, продовжувала контролювати перебіг подій на полі, але при цьому відчувалася певна нервозність. Причиною цього, швидше за все, був хиткий рахунок. Тому, аби не доводити справу до валідольної кінцівки, треба було забивати другий гол. «Карпати» свого досягли на 70-й хвилині. Атаку розпочав Андрій Тлумак – зі штрафного зі своєї половини поля кіпер віддав пас на лівий фланг на Дениса Кожанова, той переадресував м’яч на Олега Голодюка, який виконав навіс на Сергія Кузнецова – відскок, а на підборі вдало зіграв Ігор Худоб’як, який другим дотиком пробив і бальон з невеличким рикошетом від В’ячеслава Сердюка затріпотів у сітці. 2:0 – і практично всім здалося, що долю зустрічі вже вирішено.

Однак подібна думка виявилася помилковою. Причому для повернення інтриги у грі гостям вистачило менше двох хвилин. Після чергової «загрузки» вперед Даніло Авелар та В’ячеслав Чечер не розібралися, хто саме з них зіграє в м’яч і в результаті останній це зробив не надто вдало. Круглий відлетів до Руслана Костишина, який миттєво зробив поперечну передачу в дотик на Андрія Воронкова – удар в дотик і 2:1.

Часу, аби відіграти й другий м’яч у підопічних Юрія Максимова було більш ніж достатньо. Однак треба віддати належне «Карпатам» – наша команда не запанікувала, а спокійно довела справу до переможного кінця. За двадцять з зайвим хвилин гості лише раз зуміли створити напругу біля наших воріт. На 81-й хвилині Олександр Іващенко потужно пробив з кута карного майданчика, але Андрій Тлумак впевнено відбив бальон. Разом з тим за цей же проміжок часу «зелено-білі» створили цілу низку моментів, аби знову збільшити свою перевагу у рахунку до двох м’ячів. По воротах Євгена Боровика по два рази небезпечно били Ігор Худоб’як і Андрій Ткачук, а також Самсон Годвін та Григорій Баранець. Однак на заваді ставала або влучність, а точніше її відсутність у наших гравців, або надійна гра кіпера. Втім, ці локальні невдачі не позбавили карпатівців та їхніх вболівальників найважливішого – відчуття радості перемоги, коли пролунав фінальний свисток.
Переглядів: 503 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]