Субота, 27.04.2024, 05:23

Головна » 2010 » Листопад » 28 » Ігор Суркіс: "Із тренером визначимося до 25-го грудня"
10:35
Ігор Суркіс: "Із тренером визначимося до 25-го грудня"
Після матчу «Динамо» – «Севастополь» (2:0) до президента киян Ігоря Суркіса в журналістів накопичилося багато питань. Ігор Михайлович терпляче на всі з них відповів:
- За традицією я зайшов до роздягальні після гри, привітав хлопців із перемогою. Сказав, що головна гра сезону в Мінську, проти БАТЕ. Щоб вони до неї готувалися, не розслаблялися.
- Вам подобається гра, яку показує зараз команда?
- Якщо чесно, не зовсім. Відсутній контроль м’яча, концентрація. Слава богу, це була остання гра чемпіонату цього року. Нам залишилося зіграти два матчі, після яких будемо робити висновки з того, що сталося.
- Якими вони будуть?
- Давайте почекаємо, не будемо поспішати і приймемо правильне рішення.
- Як пояснити серію незабитих пенальті?
- Складно сказати, запитайте про це в Єременка та Мілевського. Мені здається, я би забив. І ви б, можливо, забили. Але так тільки здається збоку. Насправді, можливо, просто блискуче зіграв воротар.
- Коли Лужний стане головним тренером?
- Я не буду відповідати на це питання.
- Преса знову сватає Сьоміна до «Динамо»...
- Я не розмовляв із Сьоміним, але не приховую, що він у мене у списку кандидатів. Зараз я хотів би подивитися, що буде в «Локомотиві». Поки Сьомін не визначиться зі своєю долею, з ним не буду розмовляти. У списку в мене є ще кілька кандидатів, з якими я буду вести переговори. До 25-го грудня оголошу тренера «Динамо», який готуватиме команду до другої частини сезону.
- Він іноземець?
- Іноземець це буде, Лужний чи інший тренер, я скажу наприкінці грудня.
- Проблема не лише у тренері, але й у гравцях. Чи буде чистка кадрів?
- Це рішення прийме тренер. Він визначиться, хто йому потрібен, а хто – ні.
- Сьогодні перший матч після травми зіграв Шовковський. Вам сподобалися його дії?
- Я отримав більше задоволення від того, що він повернувся. У нього колосальний досвід і одна лише присутність Шовковського на полі має величезне значення. 35 років – абсолютно нормальний вік для воротаря. Поряд із ним будуть зростати молоді. Слава богу, що дуже серйозна травма, яка у нього була, повністю залікована. Саша відновився і, я сподіваюся, що він у хороших кондиціях підійде до нового футбольного року. Цілком можливо, йому довірять місце в основному складі у двох іграх, що залишилися. Але це питання до тренера.
- Вам спокійніше із Шовковським у воротах?
- Мені і з Ковалем спокійно. А краще за все, коли команда атакує. Ми маємо забивати, коли для цього створені можливості. В усякому разі, пенальті команда зобов’язана реалізовувати.
- Що із Шевченком?
- Він сидів разом зі мною у VIP-ложі. З понеділка почне готуватися до двох ігор, що залишилися. Андрій пройшов повний курс реабілітації спочатку в Києві, потім у Німеччині. Він також поїде на збір із командою і буде продовжувати грати. У нього чинний контракт. А ось Маграо ми відпустили до Бразилії, у нього надрив задньої поверхні стегна. Домовилися, що він буде лікуватися у клубі «Сантос». Повернеться після відпустки, коли команда збереться, 10-го січня.

- Як прокоментуєте чутки, що Шевченко може вже зараз завершити кар’єру?

- Це лише чутки.

- Які висновки стосовно гри команди ви могли би зробити після першої частини сезону?

- Ми планували боротися за чемпіонство. Сьогодні це стало дуже складно зробити, хоча ми не опускаємо рук, будемо боротися до кінця. «Шахтар» демонструє блискучу гру, перебуває на хорошому ходу, його не переслідують ті ігрові спади, які були в «Динамо». По ходу сезону ми втратили головного тренера, з яким обговорювали всі задумки щодо придбання гравців. Хочу зазначити, що всі футболісти, які перебувають зараз у «Динамо», були придбані з подачі головного тренера і за його величезного бажання. Із новим наставником – Лужним, чи кимось іншим – ми будемо обговорювати гравців, які потрібні та не потрібні команді. Я гадаю, потрібне підсилення. Але щоб про нього думати, потрібно відновити футболістів, які з тих чи інших причин не потрапляли до складу, – Маграо, Бертольйо, Гільєрме, Андре. З цією групою потрібно визначитися: хто з них у змозі принести користь, а хто ні. Гусєву потрібно зробити операцію на пахових кільцях, оскільки він не в змозі грати всі 90 хвилин. У нас є кількість виконавців, але немає якості на полі. Тих, хто не може допомогти команді, потрібно відпускати, шукати їм нові клуби, а на їхнє місце придбавати інших футболістів. Для всього цього в нас є достатньо часу в міжсезонні. Я сподіваюся, ми все ж таки пройдемо до плей-офф Ліги Європи, хотілося б виступити там гідно. Для цього потрібна інша якість гри та підсилення складу.
- Чи будуть зміни в молодіжній команді «Динамо», яка не радує успіхами?
- І в молодіжній команді, і в «Динамо-2» будуть кардинальні зміни.
- Який графік у команди найближчим часом?
- Завтра хлопці зберуться на базі і почнуть готуватися до гри в Білорусі, після якої 5-го грудня вирушать на збір до Туреччини. Звідти повернуться до Києва і 15-го грудня зіграють із «Шерифом».
- Усі відомо про трагедію, яка сталася в Севастополі. Як ви ставитеся до того, що футболісти ганяють на машинах?
- Я завжди кажу хлопцям, що вони такі ж люди, як і всі інші. За кермом вони мають дотримуватися правил дорожнього руху. У нас було кілька випадків, коли у футболістів забирали права. Але я їм не допомагав повертати їх назад. Вони мають бути покарані. Подія в Севастополі – трагедія, для якої немає пояснення. Забрати стільки життів через те, що захотілося поганяти на машині і мати після цього привілеї, тому що він футболіст... Це жах.
- Жорстокий урок для всіх інших?
- ДТП були, є і будуть. Але річ у тому, що дві людини вирішили влаштувати перегони. У мене просто немає слів...

Переглядів: 453 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]