П`ятниця, 29.03.2024, 16:04

Головна » 2010 » Вересень » 20 » "Зоря" – "Динамо" – 1:2. Перемога на характері
10:27
"Зоря" – "Динамо" – 1:2. Перемога на характері
«Матч без права на помилку» – так можна охарактеризувати для «Динамо» поєдинок із «Зорею». Після матчу з БАТЕ, результат в якому було розцінено як провальний, на команду багато критикували. Та й донецькому «Шахтарю» не можна було надати шанс відірватися в турнірній таблиці, де до звітного туру завзятих суперників розділяли лише два очки. Втім, легкого матчу для «Динамо» не очікувалося. Якщо звернути увагу на статистику, то в попередніх п’яти домашніх матчах луганчани зазнали лише однієї поразки (щоправда, і лише одного разу вигравши).

У порівнянні з поєдинком у Лізі Європи наставник «Динамо» Валерій Газзаєв зробив лише одну зміну у стартовому складі. З перших хвилин на полі з’явився Огнєн Вукоєвич, який відбував дискваліфікацію в єврокубковому поєдинку. Як виявилося згодом, саме хорвату судилося було стати героєм звітного матчу.

Із початком матчу очікування від поєдинку виправдалися сповна. «Зоря» намагалася не тушуватися перед суперником, відповідаючи своїми атаками на випади «Динамо». У нашої команди традиційно активними були фланги в особі Гусєва та Ярмоленка, ударами з дальньої відстані турбував воротаря Єременко. Основна небезпека від господарів виходила після стандартів, але надійно в рамці діяв Коваль.

У перерві Валерій Газзаєв вніс корективи до гри, випустивши на поле Ель Каддурі та Шевченка. Для Андрія це був перший матч у складі «Динамо» після травми, яку було отримано ще в розташуванні національної збірної. Вже в дебюті другої половини зустрічі динамівці мали відіграватися – це Білий блискучим обвідним ударом з-за меж штрафного майданчика змусив капітулювати Коваля, тим самим перервавши «суху» серію Максима в чемпіонаті України на 322-й хвилині.

Звичайно, програючи в рахунку, динамівці посилили тиск на ворота господарів. Шевченко вийшов віч-на-віч із Мартищуком, але не зміг переграти його, удар Мілевського воротар витягнув із «дев’ятки». Варто відзначити, що в цей проміжок і «Зоря» мала шанси подвоювати свою перевагу – зокрема, Фомін поцілив у поперечину, а удар Білого зі штрафного із труднощами вдалося парирувати Ковалю. Нарешті, «звільнити» від чар господарські ворота вдалося Шевченку – Ель Каддурі виконав точний навіс із лівого флангу, і Андрій головою спрямував м’яча прямо в кут.

Зрівнявши рахунок, наша команда не думала зупинятися на досягнутому, провівши останні двадцять хвилин матчу практично всією командою на половині поля суперника. Але м’яч наполегливо не хотів повторно залітати до сітки воріт «Зорі». Доленосною стала четверта (!) компенсована хвилина. Відчайдушна спроба «Динамо» вирвати перемогу, Єременко увірвався до штрафного майданчика із правого флангу і пробив – воротар у стрибку парирував м’яча, але прямо на ногу Вукоєвичу, який по недосяжній для захисників траєкторії все ж таки спрямував сферу до сітки воріт! Радості Огнєна й усіх динамівців не було межі (Хачеріді навіть попередження отримав за зняту футболку), а лише господарі встигли розвести з центра поля, як пролунав фінальний свисток. Вистраждана, але від цього не менш солодка перемога, яка дозволила «Динамо» принаймні на кілька годин очолити турнірну таблицю.

Переглядів: 427 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]