П`ятниця, 26.04.2024, 01:09

Головна » 2012 » Квітень » 1 » «Зелено–білі» не змогли на виїзді здолати «пивоварів»
21:14
«Зелено–білі» не змогли на виїзді здолати «пивоварів»
                                                                          


Вже вкотре у цьому чемпіонаті «Карпати» погіршують настрій своїм уболівальникам. Тепер настрій погіршився ще дужче – після поразки від столичної «Оболоні» «зелено-білі» опустилися в зону вильоту. А сама «Оболонь», навпаки, уперше в сезоні змогла її покинути...

Дует тренерів Юрій Дячук-Ставицький – Павло Кучеров мали небагато часу, аби видозмінити ту гру, що її карпатівці показують у 2012 році. Після нічиєї з «Олександрією» нові тренери провели ряд кадрових змін – на поле зі стартових хвилин вперше вийшли Ігор Озарків, Тармо Кінк та Ілля Михальов. Правда, двоє останніх так і не змогли продемонструвати тренерам та уболівальникам свій клас, – вони провели на полі лише один тайм. Власне цей тайм був для «Карпат» відверто провальним. В атаці не вдавалося абсолютно нічого: Еріка намертво прикрили хавбеки киян, Лукас самотньо блукав на лівій бровці, Михальов більше метушився, аніж чіплявся за м’ячі, а Кінку ніяк не вдавалося зміститися з краю в центр і вийти на ударну позицію. Але окрім нападу в «Карпат» були катастрофічні проблеми з обороною. «Оболонь» навіть не думала атакувати великими силами, господарі обмежувалися елементарними навісами та передачами на Мандзюка – свою головну ударну силу. У підсумку, після серії провалів та персональних втрат, Мандзюк забив гол, раз влучив у перекладину, а в ще одному випадку м’яч зрізався у нього з ноги. І це все за перший тайм! При цьому, знову ж таки, «Оболонь» не грала у видовищний комбінаційний футбол – усе обмежувалося кількома передачами. 

Господарі забили гол вже на самому початку гри – після подачі кутового вихованець «Карпат» Андрій Гурський утік від Федецького, залишився абсолютно один і спокійно пробив головою у протихід Тлумаку. Здавалося, що це – прикра випадковість і зараз «Карпати» почнуть серйозно атакувати. Однак жодної адекватної відповіді на забитий гол вони так і не дали. Єдине, що можна згадати – це досить непогана зрізка у виконанні Михальова, який виграв повітря, після передачі з флангу. І все. Натомість «Оболонь» забила вдруге. Гол знову ж таки був організований колишніми карпатівцями. Ільків навісив зі штрафного, Борис Баранець протаранив Болохана, і скинув м’яча на Мандзюка. Тому нічого не залишалося як розстріляти Тлумака.

Рахунок 2:0 не виглядав би безнадійним, якби «Карпати» почали рухатися швидше та організовувати атаки. Однак після кількох передач, м’яч просто губився на половині поля суперника. Ближче до кінця першого тайму почав активно розминатися Михайло Кополовець, який готувався до того, щоб у перерві вийти на заміну. Так і сталося, а окрім нього посилити атаку мав Кас’ян, який замінив Михальова.

І справді, після виходу свіжих нападників «Карпати» почали виглядати цікавіше, додали в командній швидкості. Але результату все одно не було. «Оболонь» резонно вирішила, що синиця в руках краще, ніж журавель в небі і просто закрилася на своїй половині поля. Більше того, Андрій Корнєв грубо в’їхав у ногу Болохану, після чого побачив перед собою червону картку. Тож пивоварам не залишалося нічого іншого, як банально відбивати усе, що летіло в напрямку їхніх воріт. Це у них цілком та повністю вдавалося.

Аби проламати цю неприступну фортецю у бій кинули Ігоря Худоб’яка, який зіграв один тайм за молодіжну команду і відзначився забитим голом. Лідер «Карпат» багато рухався, зміщався з одного флангу на інший, але «Оболонь» не піддавалася на ці маневри і не виходила за межі своїх володінь.

Так сталося, що перший (!!!) удар у рамку воріт карпатівці завдали на 85-ій хвилині. Після навісу Еріка зі штрафного, Махновський не зміг упіймати м’яча і Федецький мав змогу пробити головою з кількох метрів. Це Артему вдалося, але удар не вийшов сильним і після певної метушні кіпер «Оболоні» таки зміг зафіксувати круглого.

Це був перший та останній реальний шанс «Карпат» на те, аби забити гол у цьому матчі. Невдовзі Віктор Швецов дав фінальний свисток і зафіксував перемогу «Оболоні». Таким чином поразка опустила «зелено-білих» у зону вильоту. Але це не означає, що боротьба за збереження прописки в еліті на цьому закінчилася. Просто чотири команди йдуть на відстані однієї перемоги. І змінитися усе може вже в наступному турі, коли «Карпати» прийматимуть вдома донецький «Металург».

Переглядів: 445 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]