Четвер, 25.04.2024, 03:24

Головна » 2010 » Травень » 27 » Висока планка Коноплянки
00:03
Висока планка Коноплянки

Новачок національної команди Євген Коноплянка відзначив свій малий дебют у збірній голом у ворота охтирського «Нафтовика». Переоцінювати цей спаринг не варто, однак впевненість і наполегливість, з якою 20-річний атакуючий півзахисник «Дніпра» працює на тренуваннях, відзначити варто.

 

М‘ячі летять у тих, хто вміє бити

У спаринг-матчі з «Нафтовиком» (3:0), що відбувся 21 травня, Коноплянка прибрав на замахові захисника і, не входячи у штрафний майданчик, поцілив ногою точно у центр м‘яча. З ударом голкіпер впоратися не зумів: від його рук м‘яч влетів у ворота. «Такий удар − моя коронка: змістився зліва, перекинув м‘яч під праву ногу і пробив прямим ударом. М‘яч пішов як «хробачок», − пояснює Євген. Воротарі української збірної відзначають, що нові м‘ячі «Джабулані», якими гратимуть на Кубку світу у Південній Африці, можуть тричі змінювати траєкторію польоту після удару. «Але вони не у всіх так летять, − зауважує Коноплянка, − от Горяїнов спробував пробити й каже: «у мене так не виходить». Так що не все від м‘ячів залежить, потрібно вміти бити. М‘ячі летять у тих, хто ідеально влучає у центр кулі».

 

Працювати, працювати, працювати…

На тренуваннях Маркевича для Коноплянки багато цікавого. «Тренуватися не важко. Є багато нового для мене, адже у кожного тренера − своє бачення і стратегія. Скажімо, у збірній ми більше, ніж у клубі працюємо над витривалістю і швидкістю. Але у цьому немає нічого складного, головне − працювати і не зупинятися в розвитку. Адже якщо зупинишся, то думка тренера про твої здібності може змінитися».

 

Потяг до креативу

У юнацькому віці Коноплянка діяв на позиції форварда, забивши за 5 сезонів у дублі «Дніпра» 33 м‘ячі, однак пробитися у дорослий футбол допоміг перехід на позицію вінгера. «Звісно, як будь-який футболіст, я люблю забивати, але ще більше мені до вподоби розпочинати атаку зсередини, створювати її. Я просто впевнений у своїх силах і відчуваю, що можу показати на полі багато», − одає Євген. Не дивно, що талановитого півзахисника надихає гра Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналду, в яких він, звісно, намагається взяти найкраще: «Дивлюся за дриблінгом, як той же Мессі тримає м‘яч біля себе, на швидкості обігрує. Одне слово, уважно спостерігаю, намагаючись взяти щось для себе, але й шукаю своє».

 

В очікуванні дебюту

Тренери розраховують використовувати Коноплянку так само як і у клубі − на фланзі півзахисту: «Насправді, я можу зіграти і ліворуч, і праворуч, але більш комфортно почуваю себе на лівому фланзі. Просто у «Дніпрі» Феррейрі незручно справа, але, виходить, що й мені там − «не дуже», тому ми з ним постійно міняємося краями». Про те, хто його конкурент на лівому фланзі і чи є він взагалі, молодий півзахисник воліє не думати: «Якщо відверто, мені все одно − чи є у мне конкуренти. Найважливіше − показувати на що я здатний і думати в першу чергу про свою гру». Першого матчу у Харкові і дебюту у національній команді Євген чекає з особливим піднесенням: «За місце у складі на Євро-2012 треба боротися з перших матчів, не дарма ж нас викликали до збірної, тому вже дуже хочеться зіграти в офіційній грі».

 

P.S. Сьогодні до табору національної команди рейсом з Мюнхена через Відень прибув Анатолій Тимощук. Півзахисник «Баварії» взяв участь у передігровому тренуванні збірної, що як і всі попередні, відбулося на базі ФК «Металіст».

Переглядів: 479 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]