П`ятниця, 26.04.2024, 10:29

Головна » 2010 » Жовтень » 22 » Пропустивши вкотре зі стандарту, «Карпати» мінімально поступаються «Севільї» ...
09:46
Пропустивши вкотре зі стандарту, «Карпати» мінімально поступаються «Севільї» ...




Дозволивши супернику створити лише два моменти за гру (причому обидва вже чи не традиційно після стандартів), один з яких закінчився взяттям воріт, «Карпати» у матчі третього туру групового етапу Ліги Європи вдома з мінімальним рахунком 0:1 зазнали поразки від «Севільї».

Після поразок у перших двох іграх від «Боруссії» та ПСЖ, у матчі з «Севільєю» перед «Каратами» стояло завдання перемогти. Навіть нічия, не кажучи вже про поразку, вкрай ускладнювала завдання виходу з групи. Однак при цьому у Львові всі чудово розуміли, що кидатися стрімголов в атаку з перших хвилин на ворота суперника аж ніяк не можна, бо це майже напевно призведе до поразки. Тож перед підопічними Олега Кононова стояло не просте завдання поєднати гаряче серце та холодну голову. А вирішувати його керманич «зелено-білих» вирішив такими кадрами. Місце у воротах він довірив Руденкові. Напевне, найменше Олег Георгійович ламав голову над тим, кого поставити у захист. Адже після того, як отримав невеличке ушкодження Іван Мілошевіч, питань щодо лінії оборони практично не залишилося. В центрі вийшли Тубіч і Чечер, а на флангах – вже звично Авелар та Федецький, відповідно зліва і справа. Позицію опорника було довірено Ткачуку, а роль креативних хавів виконували Худоб’як і Голодюк. У центрі нападу діяв Зеньов, а на флангах атакували Кожанов та Кополовець, які час від часу мінялися місцями.

В останніх іграх у «Карпат» з’явилася недобра традиція – пропускати гол у стартовому відрізку матчу. До речі, на цьому на передматчевій прес-конференції наголошував і коуч «Севільї» Грегоріо Мансано. Ось і цього разу з нашою командою ледь не трапилося подібне. Після того, як у перші вісім хвилин команди обмінялися не надто вдалим розіграшем кутових, на 9-й хвилині іспанці ледь не забили. Гості отримали право на штрафний удар і після передачі верхом в район 11-метрової позначки Кануте зі своїми 193 см зросту доволі легко виграв боротьбу на другому поверсі і пробив головою – Руденко був безсилий врятувати ситуацію, але кіпера господарів підстрахувала поперечка.

Це був перший по-справжньому небезпечний момент у першому таймі, а наступного довелося чекати довгих 26 хвилин. І знову ж таки його після стандарту створили гості, а головним героєм епізоду був все той же Кануте, який знову завдав удар головою. Відмінність полягала лише в тому, що цього разу Перотті подав кутовий, його партнер на лінії карного головою скоригував політ м’яча, а вже 12-й номер «Севільї» пробив влучно – 0:1.

Окрім цих двох епізодів нічого небезпечного команди у перші 45 хвилин більше не створили. Однак при цьому гру у першому таймі аж ніяк не можна назвати малоцікавою. Напруга та повна самовіддача гравців обох команд відчувалися буквально кожної миті. Просто і господарі, і гості діяли дуже обережно, чудово усвідомлюючи вагомість помилки. Зрештою, забігаючи трохи наперед, скажемо, що саме помилка в обороні, про яку ми вже казали, й вирішила долю зустрічі на користь андалузців.

У перерві Олег Кононов провів заміну – у центрі нападу замість Зеньова вийшов Кузнецов. Проте, як розповів після гри тренер нашої команди, ця заміна у складі була викликана не малоактивними діями естонця у першій половині зустрічі, а ушкодженням у нього. Цікаво, що й дві інші заміни керманич «зелено-білих» також провів у лінії нападу. На 56-й хвилині замість Кополовця вийшов Габовда, а за 16 хвилин до фінального свистка Кожанова, який вже добряче втомився, замінив Гудима. Одразу скажемо, що молоді хлопці загалом відіграли не погано, але й кардинально гру не підсилили. Однак можна не сумніватися, що набутий досвід дозволить їм бути значно кориснішими команді у наступних іграх.

Якщо ж аналізувати другий тайм, то треба сказати, що «Карпати» його у порівнянні з першим провели більш активно. Достатньо сказати, що коли до перерви підопічні Олега Кононова по воротах Палопа пробили лише один раз, коли м’яч пройшов повз каркас, то у другій 45-хвилинці подібне трапилося вже чотири рази, причому двічі кіперу іспанців довелося вступати у гру. Однак не можна сказати, що в цих епізодах Палоп рятував свою команду від неприємностей. Ні, хоча б один справжній гольовий момент «Карпати» так і не створили. Так само не довелося демонструвати чогось надзвичайного по перерві і Руденкові: іспанці лише двічі пробивали по його воротах і обидва рази їм забракло влучності. Тож гра так і закінчилася з рахунком 0:1 на користь гостей.

Підводячи підсумки поєдинку, треба сказати, що наша команда у цій зустрічі заслуговує добрих слів за величезне бажання досягти позитивного результату і за те, що до останніх миттєвостей боролася за нього. Так, ми знову поступилися і знову не забили. Але як сказав Олег Кононов після матчу, ні він, ні його підопічні не збираються опускати рук. Одразу після гри карпатівці відправилися на клубну базу, де процедурами на відновлення розпочали підготовку до наступного матчу, який на них чекає вже найближчої неділі – у поєдинку 14-го туру Прем’єр-ліги «Карпати» вдома зіграють з донецьким «Металургом». Початок зустрічі о 20:00. Тож закликаємо вболівальників нашої команди прийти на стадіон, підтримати команду у непростий для неї період сезону і тим самим довести своїм улюбленцям свою любов та відданість. Адже саме зараз підтримка «Карпатам» потрібна як ніколи.

Переглядів: 428 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]