Четвер, 25.04.2024, 08:39

Головна » 2010 » Травень » 27 » Маркевич почав з чотирьох
00:05
Маркевич почав з чотирьох

Перший товариський поєдинок збірної України в рамках підготовки до домашнього ЄВРО-2012 пройшов під знаком дебютів. Уперше національною командою з тренерської лави керував Мирон Маркевич, уперше форму головної збірної одягли Євген Коноплянка, Олександр Горяїнов, Денис Олійник, Володимир Польовий та Артем Федецький.

 

Псувати прем'єру новому тренерському штабу ветерани та дебютанти синьо-жовтих не збирались, одразу ж кинувшись атакувати ворота опонентів. Щоправда, початок гри міг обернутися для господарів холодним душем, коли Тарас Михалик, що склав з Дмитром Чигринським пару центральних захисників, невдало віддав м'яча голкіперу. Однак під його ж тиском півзахисник литовців Дарвидас Шендрас не зумів пробити влучно.

 

А далі настав час Олександру Алієву провести справжній майстер-клас. Спочатку на 11-й хвилині він відкрив рахунок ударом зі штрафного, призначеного за фол проти Андрія Шевченка. Надпотужний постріл півзахисника московського «Локомотива» голкіпер збірної Литви Гедрюс Арлаускіс парирував у штангу, від котрої м'яч влетів у сітку.

 

За сім хвилин Алієв продемонстрував, що ліва нога в нього теж далеко не для ходьби. Шевченко отримав м'яча після вкидання аута з лівої бровки і від лицьової лінії прострілив у район 11-метрової позначки, звідки Олександр сходу невідпорно пробив у ближній кут. Після цього підопічні Мирона Маркевича дещо знизили темп, хоча все з таким же успіхом проходили в зону обстрілу воріт Арлаускіса.

 

Загроза з боку українців створювалась переважно з лівого флангу, де активно діяв молодий хавбек «Дніпра» Євген Коноплянка, котрому старанно допомагав Василь Кобін. А от на протилежному фланзі, що мали контролювати Олег Гусєв та поперемінно Руслан Ротань або Алієв, синьо-жовтим явно бракувало швидкості. Тим часом, литовці після двох ляпасів завелися і організували кілька зовсім непоганих моментів, у яких Горяїнов виявився на висоті.

 

На іншому боці поля теж вистачало воротарського геройства. Наприкінці першого тайму Арлаускіс двічі зіграв на відмінно, спочатку відбивши удар Чигринського, а потім парирувавши добивання з кількох метрів Гусєва. Втім, промахи українських захисників по перерві виправив Шевченко. На 68-й хвилині він холоднокровно реалізував пенальті, призначений за фол проти Коноплянки. А за дев'ять хвилин капітан українців самотужки прорвався до карного майданчика та чітко пробив повз Жидрунаса Карчемарскаса, що вийшов на поле у другому таймі.

 

Зробивши справу, Шева поступився місцем на полі Євгену Селезньову. Ще раніше пішов відпочивати Алієв, тож за їхньої відсутності диригувати діями синьо-жовтих взявся молодий Коноплянка. І треба сказати, що брак досвіду Євгену зовсім не заважав грати першу скрипку в команді Маркевича. Він і передачі встигав роздавати, і по воротах небезпечно пробивати, і тішити фінтами майже вщерть заповнений харківський стадіон «Металіст», що зрештою став свідком перемоги господарів з рахунком 4:0.

Переглядів: 457 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]