П`ятниця, 19.04.2024, 13:51

Головна » 2010 » Жовтень » 22 » АЗ – "Динамо" – 1:2. У Лізі Європи Лужний розпочинає з перемоги
09:18
АЗ – "Динамо" – 1:2. У Лізі Європи Лужний розпочинає з перемоги

Матч в Алкмаарі був дуже важливим для «Динамо», оскільки невиразний старт у груповому турнірі Ліги Європи відкинув нашу команду на останнє місце в групі. Це розуміли й футболісти, які провели поєдинок на дуже хорошому рівні. Завдяки влучним ударам Мілевського й Хачеріді підопічним Олега Лужного вдалося піти на перерву в якості лідерів, а в другій половині матчу динамівці вміло втримали свою перевагу, тим самим здобувши першу перемогу в груповому турнірі Ліги Європи УЄФА.

Під питанням була участь у матчі Тараса Михалика та Андрія Шевченка. У результаті Олег Лужний, який виконує обов’язки головного тренера, випустив обох із перших хвилин. Також прогнозовано місце у воротах, як і в матчі чемпіонату України з «Карпатами», зайняв Максим Коваль, який відновився після травми. Забігаючи наперед, відзначимо, що Максим відіграв доволі надійно, з мінімумом припущених помилок, а в епізоді з пропущеним м’ячем провина голкіпера мінімальна.

Поєдинок в Алкмаарі був особливим і для в.о. головного тренера «Динамо» Олега Лужного, який дебютував на чолі команди в єврокубках. Утім, дебютувати Олегу Романовичу довелося в незавидному для команди положенні – одне очко після двох матчів і останнє місце у групі. Розуміли це й футболісти, які дуже сильно провели перший тайм. Перевага «Динамо» була винагороджена двома забитими м’ячами. Спочатку Мілевський замкнув із меж воротарського майданчика блискучий простріл Єременко з правого флангу, а ближче до перерви Хачеріді скористався з переваги у зрості й головою замкнув навіс із кутового. До речі, це лише другий м’яч Євгена в «Динамо», і настільки важливий. У проміжку між двома м’ячами гостей одного разу вдалося відзначитися і господарям – Фалкенбург отримав м’яча у штрафному майданчику від Жонатаса і завдав влучного удару в кут воріт.

Ціна перемоги в матчі була дуже висока для «біло-синіх», тому після перерви ініціативу віддали супернику і основні сили зосередили на обороні своїх воріт. Утім, господарі все ж створили достатньо моментів біля наших воріт, щоб як мінімум зрівняти рахунок. На ударних позиціях по черзі опинялися Фалкенбург, Жонатас, Вернблум, Холман, але чи то захисники самовіддано кидалися під м’ячі, чи то надійно на лінії діяв Коваль.

Невдалі дії в атаці алкмаарці компенсували брутальністю. П’ять жовтих карток для господарів – це далеко не все, що міг пред’являти шотландський арбітр футболістам голландської команди. До честі динамівців, на провокації суперника наші хлопці не піддалися, а АЗ у результаті завершував матч удесятьох через нестриманість захисника Мойсандера, який, відповідно, пропустить і наступний поєдинок у Києві.

Таким чином, на екваторі групового турніру «Динамо» вдалося поліпшити своє турнірне становище, і тепер «біло-сині» посідають друге місце, слідом за БАТЕ (який обіграв, до речі, на виїзді «Шериф» із рахунком 1:0). Перша серія протистояння «Динамо» з АЗ залишилася за нашою командою. За два тижні, на стадіоні імені Валерія Лобановського в Києві, на вболівальників чекає продовження.


Переглядів: 474 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]