П`ятниця, 29.03.2024, 08:56

Головна » 2012 » Червень » 9 » У Варшаві відкрили чемпіонат Європи з футболу
15:19
У Варшаві відкрили чемпіонат Європи з футболу

На Національному стадіоні у Варшаві відбулася церемонія відкриття чемпіонату Європи з футболу 2012 року, що об'єднає спорт і культуру, наголошуючи на місцевих традиціях, інноваційних технологіях і цінностях УЄФА.

Шоу стартувало за 20 хвилин до стартового матчу турніру між збірними Польщі й Греції.

Урочиста церемонія тривала 12 хвилин, зведе разом спорт і культуру, наголошуючи на місцевих традиціях і інноваційних технологіях. Церемонія відкриття покладе початок історичній події - першому чемпіонату Європи з футболу, що выдбудеться на території центральної й східної Європи. Крім того, шоу відбиває національний колорит країн-учасниць і загальновизнані цінності УЄФА: єдність, суперництво й пристрасть.

Концепцію церемонії відкриття розробив креативный директор і виконавчий продюсер італійської компанії Flimmaster Events Марко Балич, що займається організацією й проведенням подібних заходів. Він брав участь у створенні концепції церемоній відкриття й закриття Олімпійських ігор 2006 року в Туріні. Крім того, у нього вже є досвід роботи на території України. В 2009 році М.Балич займався церемонією відкриття стадіону "Донбас Арена" у Донецьку.

На церемонії з етюдом Шопена для фортепіано (опус 10, номер 11) виступить відомий угорський піаніст Адам Дьордь, що недавно відзначив 30-рыччя аншлаговим концертом у нью-йоркському " Карнегі-Холі". Він розбавити спортивну обстановку класичними традиціями Шопена. А.Дьордь є великим шанувальником футболу й грає в нього практично щодня. Більше того, у піаніста є досвід виступів за збірну Угорщини з футзалу.

Для хореографічної постановки на церемонії відкриття будуть задіяні більше 800 волонтерів, що представляють 63 країни. Очікується, що за заходом у прямому ефірі будуть спостерігати 150 мільйонів глядачів по усьому світу.

У списку ВІП-Гостей, присутнім на церемонії, значаться президент УЄФА Мішель Платіні, президент України Віктор Янукович, президент Польщі Броніслав Коморовський і прем'єр-міністр країни Дональд Туск, колишній президент Польщі Лех Валенсь, екс-президент Європейського парламенту Єже Бузек, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, міністр України Борис Колесніков, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.




Переглядів: 488 | Додав: Urist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]